Analyse:

 

Achtertuin bij een vrij nieuwe vrijstaande woning. Kleur bakstenen woning pms 491C . Woning wordt bewoond door 2 volwassen en 4 honden.

Grote achtertuin op noordwesten, landelijk gelegen met gezien vanaf de woning aan linkerzijde een heg met daarachter een bedrijfspand. Aan de linkerzijde gebouw waarin de honden worden opgevangen. Er is uitzicht op een dijk, hievandaan ook inkijk in de tuin. Tuin bestaat voornamlijk uit grasveld met als blikvangers een dakplataan, treurwilg en wat fruitbomen.

Voor het gedeelte vanaf achterzijde huis tot ongeveer 30 meter de tuin in zal een ontwerp worden gemaakt. Dit gedeelte heeft een verval van ongeveer 1 mtr. in een glooiende beweging. Rekening houden met goede bereikbaarheid met groot materieel achterzijde huis.

Wensen:

  • Zwembad of zwemvijver

  • Locatie zwembad in winter af te sluiten zodat deze ook in de winter kan worden gebruikt (in de toekomst)

  • Overkapping 8 meter doortrekken naar achteren.

  • Bestaande jacuzzi ( 280 x 250 x 110 cm. hendel kap op 50 cm.) integreren in ontwerp. Deze staat nu onder overkapping maar mag naar buiten

  • Onder overkapping een buitenkeuken

  • Tropische sfeer

  • Privacy d.m.v. bamboe

  • Verhoogde bakken

  • Eenvoudig in onderhoud

  • Een plek voor eenjarigen (o.a. petunia’s)

  • Siergrassen, lavendel 

  • Kleurrijk 

  • Bestaande bestrating mag weg, nieuwe bestrating in donker tint (Schellevis taupe) Eventueel aan laten sluiten op bestaande klinkers 

Visie:

 

Plaatselijke is aanleg zwembad niet toegestaan maar een vijver wel dus ligt de keuze voor een zwemvijver voor de hand. Zwemvijver met strak binnengedeelte onder nieuwe gedeelte overkapping, overgaand in een wat losser gedeelte in niet overdekte gedeelte tuin. Hierin plaats voor natuurlijk waterfilter door beplanting met o.a riet. Uitvoering zwemvijver in een hard materiaal om opstuwing door kwelwater tegen te gaan. Landelijke omgeving meer benadrukken en uitzicht op bedrijfspand verzachten dmv plaatsen hoge bamboe soorten. Voordeel ten opzichte van bomen is dat deze ook in de winter groen blijven. De jacuzzi integreren tussen binnen en buitengeelte.

Vaste zitplaatsen creëren dmv. hoogteverschillen met stapelblokken/zitkuil. Strak,met weelderige beplanting om natuurlijke omgeving te benadrukken.

Voorstel 2

©2019 door Polderboeket.