In de pluktuin van TAK worden diverse mooie (wilde) snijbloemen gekweekt. Ook staan er diverse geurende rozen, grassen en struiken om van te snijden. Tijdens de zomermaanden kan hier volop geplukt worden en er wordt gewerkt aan beplanting die het gehele jaar door te gebruiken is voor boeketten, kransen en bloemstukken. De pluktuin is kleinschalig en om optimaal te kunnen oogsten kunnen we samen kijken welke bloemen u wilt hebben zodat ik deze voor u snij of knip. Zo stellen we samen een mooi boeket samen.. Ook kunt u een bestelling doorgeven via een app naar 0657317650. Ik laat u dan zo snel mogelijk weten wat er mogelijk is en wanneer het boeket kan worden opgehaald.  

Voor de houdbaarheid van de bloemen is het beste moment om te snijden of knippen op de koelste momenten van de dag, in de ochtend of avond. Als u de bestelling ruim van te voren plaatst snij ik de bloemen in de avond zodat ze gedurende de nacht volop water op kunnen zuigen

In de zomerperiode staan er ook kant en klare boeketjes op onze verkooppresentatie klaar om zo mee te nemen. Voor een bescheiden bedrag vind u hier vrolijke boeketjes en in de enthousiaste reacties die we in 2019 hebben ontvangen werd regelmatig verteld hoe lang sommige bloemen goed bleven.

 

Tijdens de herfst zullen ook de appels, peren, kweeperen en pompoenen worden geoogst.

Gewerkt wordt nog aan een groene wand met daarin allerlei kruiden, ook soorten die je elders niet ze snel zult vinden. In 2020 zal er ook een collectie pepers, paprika’s en tomaten zijn. Helaas zijn deze er in 2019 helemaal bij ingeschoten vanwege de overige werkzaamheden.

Planten kweken