Zoeken

Het zaaien is gestart!

Een nieuw jaar, nieuwe plannen.

De werkzaamheden voor de pluktuin hebben even op een laag pitje gestaan maar nu het nieuwe jaar is aangebroken zijn ook de werkzaamheden weer opgepakt. Buiten werkt het weer nog niet mee maar er blijft genoeg te doen.

Obelisk made of wood

Zo zijn de eerste zaden van Lathyrus Alan Titchmarch en Tiller Girls gezaaid in onze mobiele plantenbak met obelisk. Een werkstuk van mijn wederhelft, gemaakt van schaaldelen van essen. Het klimgedeelte is los van de plantenbak en kan zo eenvoudig worden verwijderd. In de houten bak zit een plastic bak die we kunnen verwisselen. Zo kan ik straks andere zaden voortrekken en zodra de bloei en gloeikracht van de eerste zaailingen afneemt kan de bak eruit en een andere bak met verse planten erin. Ik ben benieuwd hoe het eruit zal zien met deze kleurige, geurige bloemen.
Het wordt ook tijd om met het zaaien van de pepers en paprika's te starten zodat ik rond IJsheiligen mooie stevige planten zal hebben voor in het gedeelte met eetbare planten. En als er voldoende zijn kunnen deze op de verkoopkar. Samen met de andere zaailingen van de plukbloemen die in de komende weken zullen worden gezaaid.


En om straks doorlopend te kunnen plukken zal er eerst een goede indeling en planning moeten worden gemaakt.. Dat is best een pittige klus maar een belangrijk onderdeel. Als dit niet goed gebeurt loop ik de kans dat alles tegelijkertijd uitgebloeid is en het oogsten stil valt. Ook is het voor de planten belangrijk welke grondsoort, standplaats en voeding ze krijgen voor een optimaal resultaat. En het oog wil natuurlijk ook wat.


Inmiddels heb ik een aardige verzameling zaden klaarliggen, zijn de dahlia's opgeslagen en staan de salvia's te wachten om te worden gestekt.


Pfff, eerst maar eens mijn agenda erbij halen om alles in te plannen.32 keer bekeken1 reactie

Recente blogposts

Alles weergeven

Dahlia's